‘’Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk”  (George Bernard Shaw)

Training creativiteit als middel 

Ben jij een coach, therapeut, trainer of begeleider die

-Anderen begeleidt in hun loopbaan of persoonlijke ontwikkeling en wil je meer uit cliënten halen?
-Creativiteit in zou willen zetten als middel voor re-integratie, tegen verzuim of bij het vastlopen in een loopbaan?
-Kinderen helpt in hun ontwikkeling en hen optimaal wil begeleiden?

-Werkt met groepen cliënten, jongeren, bejaarden, gehandicapten of een andere doelgroep en wil je creativiteit inzetten om hen nog beter te begeleiden?

Dan geeft het volgen van deze training de juiste tools en inspiratie om jouw doelgroep nog effectiever te kunnen begeleiden!    

Wat is van belang?

Bianca werkt heel graag samen met mensen die simpelweg op hun eigen niveau creatief willen werken en zich realiseren dat er maar één niveau kunst is: jouw niveau! Jouw kunst komt uit jouw hart. Door middel van het werken met creatieve middelen, kun je jouw cliënten laten accentueren wat voor hén echt van belang is. Waar gaat het om? Wat willen ze zeggen? Wat zit hen dwars of juist niet? Wat maakt hen zo blij of gelukkig? Zeg het met penseel, verf en andere creatieve middelen! Daarbij zijn we bij Bliss niet alleen op zoek naar bewuste creatieve uitingen, maar ook juist naar het onbewuste binnenste van je ziel. De diepere lagen uit een kunstwerk leren jouw cliënt zijn eigen creatie te interpreteren. 

Kunst van loslaten

Wanneer je gevoel of situatie verbeeldt op het doek, dan wordt het niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen zichtbaar. Zo spreek je je diepere “ik “ aan met wie je anders niet zomaar in aanraking zou komen. Kunst heelt en verbeeldt en daarom biedt Bliss een prachtige verrijking voor coaches, therapeuten en begeleiders om via creativiteit persoonlijke doelen met cliënten te bewerkstelligen. Of het nu gaat om het vastlopen in een loopbaan, de behandeling van burn-out, stress, het vergroten van zelfvertrouwen, of fysieke klachten die niet minder worden. De kunst van het loslaten kun je leren! Door kunst!

Wat kun je verwachten?

Laat je begeleiden door Bianca die een meester is in het ''lezen'' en interpreteren van creatieve creaties. Je gaat zelf op een artistieke manier aan de slag om creatieve werkvormen te ervaren die jij in kunt zetten in jouw dagelijkse praktijk. We vertalen vervolgens deze opdrachten naar jouw praktijk en bekijken hoe we deze per doelstelling binnen jouw therapie/ coachingssessie in kunnen zetten. Daarnaast ga je ervaren hoe je meditatie, muziek en andere bewustzijnsoefeningen in kunt zetten binnen jouw praktijk om de effectiviteit daarvan te vergroten en leer je hoe je zelf kunstwerken/ tekeningen kunt ''lezen'' en vertalen. Tijdens deze training ontdek en ontwikkel je uiteraard ook je eigen creatieve vaardigheden.

Na deze training kun je

-Meer effectieve middelen toepassen om tot de kern van de problematiek bij jouw cliënten te komen.
-Creatieve opdrachten en inspirerende werkvormen inzetten, toegespitst op de persoonlijke doelstellingen van je cliënten. 
-Creaties 'leesbaar' maken die zijn gemaakt door je cliënten en naar hen persoonlijk vertalen.
-Diepere lagen filteren uit deze creaties die expliciet door kunst aan de oppervlakte komen.
-Creatieve opdrachten samenstellen die leiden tot belangrijke zelfinzichten van jouw cliënt.
-Creatieve middelen inzetten om positieve affirmaties te versterken.

Wat zeggen anderen over deze training?

''De training “Creativiteit als middel” is een schot in de roos. Bianca geeft een opbouwende praktische handreiking op papier met opdrachten die direct in te passen zijn in de eigen praktijk. Bijna alle opdrachten laat ze me doorleven door ze zelf uit te voeren met beeldend materiaal van houtskool tot verf, op papier en doek. Ze straalt rust uit en geeft op de juiste momenten ruimte, waardoor ook mijn eigen ontwikkeling of actuele aandachtpunten gereflecteerd worden in mijn eigen creatieve producten. Hoewel er veel technieken worden aangeboden die nog onbekend zijn, heb ik een geruststellende uitleg gekregen ‘waarom’ bepaalde materialen juist goed zijn om in te zetten. Dit heeft voor mij voor een drempelloos gebruik gezorgd. Maar ook de sfeer is heerlijk. Een rustieke omgeving met goede zorg voor de innerlijke mens, zowel in vaste voeding als meditatie.
Kortom: “Creativiteit als middel” is een professionele, praktische training, waarbij ik op vele manieren gevoed wordt om me professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.''

Rob Moonen

Soms kom je iets tegen wat je meteen intrigeert :” creativiteit als middel”. En dat in een prachtig atelier in een prachtige omgeving.Meteen opgegeven en elke seconde van genoten. Bianca is een bevlogen, empatische en professionele lerares.  Het was een inspirerende cursus, therapie en handleiding in een. Waarbij je eigen creativiteit wordt aangesproken en stukken van je eigen ziel worden blootgelegd en wakker geschud. Het zelfhelend vermogen wordt duidelijk aangesproken.Mooi om zelf te ervaren ,te doorleven en vervolgens door te kunnen geven. Bianca bedankt, het was fantastisch!Inge Vullings

Accreditatie

NOBCO

Aan de training ''creativiteit als middel'' zijn 5 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches 
(NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA.

NOLOC
Loopbaancoaches die aangesloten zijn bij NOLOC kunnen door het volgen van deze training 15 PE punten indienen.

KTNO
Geaccrediteerde opleiding door KTNO.

Tijdsinvestering

5 Trainingsmorgens van 9.00-13.00 uur.

Startdata
Trainingen vinden om de week plaats in 5 dagdelen.

-23 januari 2017. Vol
-22 of 23 april. (Nog 2 plekjes beschikbaar)
-20 augustus (Nog beschikbaar voor inschrijving)

Is de afstand te groot of heb je door de week geen mogelijkheden? Informeer naar de  overige mogelijkheden.

Vraag hier de gratis brochure aan


Meer informatie?  

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.