5-11-17 Open dag! Neem een kijkje tussen 11.00-17.00 uur!

 

'Onder de huid van een schilderij moet je het hart voelen kloppen.'' (Corneille)

Het vrouwelijk lichaam heeft me altijd geïnspireerd om te schilderen. Chronische rugklachten kregen een verwerkingsproces in mijn doeken. Na verloop  van tijd werd ik opener, ervaarde ik meer ruimte en dat zag je terug in mijn schilderijen waarin niet meer alleen de rug van de vrouw centraal stond. Ik stond open voor het leren van de levenslessen die deze klachten me brachten en alle emoties die daarmee gepaard gingen kwamen tot uiting  in mijn doeken.

Schilderij Bliss

''Alle mogelijke emoties en gevoelens van wat er gebeurde in mijn creatieve zoektocht, de zoektocht naar balans, het loslaten van het oude vertrouwde en het beginnen van iets nieuws.. Loslaten wilde ik even mijn oude vertrouwde schilderstijl, want mijn leven stond in het teken van loslaten en opnieuw beginnen. Portretten schilderen kon ik niet zei mijn hoofd altijd, maar wat gebeurde er als je iets doet wat je juist niet denkt te kunnen?
Het onderwijs ging ik loslaten, mijn oude vertrouwde wereld kwam los. Elke keer ontstond er een nieuw stukje dat iets zei over mijn ontwikkeling; Dit is wat kunst met je kan doen; het heelt, verbeeldt en geeft ruimte. Waar dit schilderij aan 1 kant heel donker begon, kreeg het langzaam steeds meer kleur en kwam er steeds meer licht in het gezicht. Niet letterlijk mijn gezicht, maar symbolisch, wel zo bleek.''