''Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt kunst het leven. ''Sir John Lubbock''

’Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk'  (George Bernard Shaw)

Ben jij een coach, therapeut, trainer, docent, creatieve professional, ondernemer of begeleider die 

-Het beste uit zichzelf en/ of anderen naar voren wil halen?
-Creatief, intuïtief, zakelijk en persoonlijk wil groeien?
-Anderen begeleidt in hun loopbaan, persoonlijke of zakelijke ontwikkeling en wil je nog meer uit jouw cliënten halen?
-Creativiteit in zou willen zetten als middel voor re-integratie, tegen verzuim of bij het vastlopen in een loopbaan?
-Kinderen helpt in hun ontwikkeling en hen optimaal wil begeleiden?
-Werkt met groepen cliënten, jongeren, bejaarden, gehandicapten of een andere doelgroep en wil je creativiteit inzetten om hen nog beter te begeleiden?
Dan geeft het volgen van deze opleiding de juiste tools en inspiratie om jouw doelgroep nog effectiever te kunnen begeleiden en zelf vanuit balans nog effectiever in je kracht te komen!    

-Zou jij c
reativiteit in willen zetten ten behoeve van jezelf om meer in balans te komen, blokkades op te heffen en diepere inzichten te krijgen?  
-Ben je diep van binnen niet meer helemaal gelukkig binnen jouw loopbaan of zou je je professioneler willen ontwikkelen binnen jouw vakgebied? 
-Zou je jouw kunst naar het volgende level willen tillen? Zodat jij kunt leven van jouw passie?
-Wil je jouw creatieve dromen die al lang in je hoofd zitten eindelijk waarmaken? Ook dan kan deze opleiding ervoor zorgen dat jij weer daadwerkelijk nieuwe stappen kunt zetten en jouw droomleven kunt gaan leiden! 

Jouw kunst komt uit jouw hart!

Bianca werkt heel graag samen met mensen die simpelweg op hun eigen niveau creatief willen werken en zich realiseren dat er maar één niveau kunst is: jouw niveau! Jouw kunst komt uit jouw hart. Door middel van het werken met creatieve middelen, kun je jouw cliënten laten accentueren wat voor hén echt van belang is. Waar gaat het om? Wat willen ze zeggen? Wat zit hen dwars of juist niet? Wat maakt hen zo blij of gelukkig? Zeg het met penseel, verf en andere creatieve middelen! Daarbij zijn we bij Bliss niet alleen op zoek naar bewuste creatieve uitingen, maar ook juist naar het onbewuste binnenste van je ziel. De diepere lagen uit een kunstwerk leren jouw cliënt zijn eigen creatie te interpreteren. 

Kunst van loslaten

Wanneer je gevoel of situatie verbeeldt op het doek, dan wordt het niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen zichtbaar. Zo spreek je je diepere “ik “ aan met wie je anders niet zomaar in aanraking zou komen. Kunst heelt en verbeeldt en daarom biedt Bliss een prachtige verrijking voor coaches, therapeuten, docenten en begeleiders om via creativiteit persoonlijke doelen met cliënten te bewerkstelligen. Of het nu gaat om het vastlopen in een loopbaan, de behandeling van burn-out, stress, het vergroten van zelfvertrouwen, of fysieke klachten die niet minder worden. De kunst van het loslaten kun je leren! Door kunst! 


Wat kun je verwachten?
Laat je begeleiden door Bianca die een meester is in het ''lezen'' en interpreteren van creatieve creaties. Je gaat zelf op een artistieke manier aan de slag om creatieve werkvormen te ervaren die jij in kunt zetten in jouw dagelijkse praktijk. We vertalen vervolgens deze opdrachten naar jouw praktijk en bekijken hoe we deze per doelstelling binnen jouw therapie/ coachingssessie in kunnen zetten. Daarnaast ga je ervaren hoe je meditatie, muziek en andere bewustzijnsoefeningen in kunt zetten binnen jouw praktijk om de effectiviteit daarvan te vergroten en leer je hoe je zelf kunstwerken/ tekeningen kunt ''lezen'' en vertalen. Tijdens deze opleiding ontdek en ontwikkel je uiteraard ook je eigen creatieve vaardigheden. Doordat je alle opdrachten zelf ondergaat binnen een omgeving met andere professionals kom je zelf ook direct tot de kern en ben je in staat effectief vervolgstappen te zetten. Jouw eigen persoonlijke, zakelijke en intuïtieve ontwikkeling kan doorgroeien naar de volgende fase. 
Beoordeling van creativiteit

Hoe vaak ik mensen tegen kom die te weinig vertrouwen in hun creativiteit hebben of gaandeweg daar ergens een deuk hebben opgelopen. Ontstaan uit de jongere jaren waarin er een beoordeling 'moest' plaats vinden. Of ontstaan vanuit de tijd dat je een creatieve opleiding volgde en je de tranen achter je ogen voelde branden, omdat jouw leraar het nog niet goed genoeg vond. Misschien ontstaan uit de afwijzing van die galerie die je probeerde te benaderen. Bij Bliss laten we deze deukjes die je gaandeweg het leven hierin op liep weer helen door de bron van jouw creativiteit te ontdekken en van daaruit jouw creativiteit op alle fronten te laten stromen. Dus geen standaard examinering, maar laten zien door middel van creatieve coachingsopdrachten hoe jouw creativiteit bloeit in je persoonlijke en zakelijke leven. 

''Top! Eigenlijk zou iedere (loopbaan)coach de beschikking moeten hebben over deze creatieve werkvormen!''J.D. Loopbaancoach en trainer

Na deze opleiding kun je...
-Meer effectieve middelen toepassen om tot de kern van de problematiek bij jouw cliënten te komen.
-Creatieve opdrachten en inspirerende werkvormen inzetten, toegespitst op de persoonlijke doelstellingen van je cliënten. 
-Creaties 'leesbaar' maken die zijn gemaakt door je cliënten en naar hen persoonlijk vertalen.
-Diepere lagen filteren uit deze creaties die expliciet door kunst aan de oppervlakte komen.
-Creatieve opdrachten samenstellen die leiden tot belangrijke zelfinzichten van jouw cliënt.
-Nog meer vertrouwen op je eigen intuïtie en deze effectief in je persoonlijke en zakelijke leven inzetten.
-Creatieve middelen inzetten om positieve affirmaties te versterken.Na deze opleiding ben je zelf...
-Meer in balans-Vrijer van blokkades-Meer uit je hoofd, in je hart-Creatiever, vrijer en kun je nog meer vertrouwen op je eigen intuïtie!-In staat om jouw creatieve dromen waar te maken en heb je een eigen teken/schilderstijl ontwikkeld.-In staat om jouw (creatieve) bedrijf verder vorm te geven en naar het volgende level te tillen. -Persoonlijk en zakelijk gegroeid. ''Soms kom je iets tegen wat je meteen intrigeert :” creativiteit als middel”. En dat in een prachtig atelier in een prachtige omgeving. Meteen opgegeven en elke seconde van genoten. Bianca is een bevlogen, empatische en professionele lerares.  Het was een inspirerende cursus, therapie en handleiding in een. Waarbij je eigen creativiteit wordt aangesproken en stukken van je eigen ziel worden blootgelegd en wakker geschud. Het zelfhelend vermogen wordt duidelijk aangesproken.Mooi om zelf te ervaren ,te doorleven en vervolgens door te kunnen geven. Bianca bedankt, het was fantastisch!'Inge Vullings (Praktijk voor natuurgeneeswijze)

Accreditatie

Bliss Kunst Training Coaching is lid van NRTO, Nederlandse Raad voor Training en opleiding en heeft het keurmerk van NRTO behaald, dat staat voor hoge kwaliteitseisen. 
NOLOC
Loopbaancoaches die aangesloten zijn bij NOLOC kunnen door het volgen van deze training 40 PE punten indienen.

 
KTNO, LVNT, NVST, VBAG

Geaccrediteerde opleiding door KTNO en erkend door o.a. LVNT, NVST en VBAG.

Er zijn geen vereisten aan jouw vooropleiding om deze opleiding te kunnen volgen. 

Tijdsinvestering
6 Trainingsmorgens van 9.00-13.00 uur verdeeld over 3 maanden
of 
3 dagen achter elkaar, 1 extra dagTussentijds krijg je een aansluitende 'huiswerkopdracht'' mee die jouw creativiteit nog meer laat ontwikkelen, je energie geeft en je uit je hoofd houdt. (Gemiddelde tijdsinvestering 30 min/1 uur, maar dit is afhankelijk van je eigen tijdsinvestering en je creatieve proces) Het kan zijn dat je zo geïnspireerd raakt dat je weer hele middagen aan het schilderen gaat. 
Stapbudget/Scholingsbudget/ vitaliteitsbudget

Deze scholing komt in aanmerking voor het STAP-budget, dat betekent dat jij via de overheid een gedeelte van de opleiding vergoed kunt krijgen.

Deze scholing is aftrekbaar voor jou als zelfstandige.
Werk jij voor een werkgever? Deze opleiding kan worden vergoed door jouw werkgever. Wil je hier meer informatie over of ontvang je graag een verantwoording voor je werkgever. Download hieronder dan de brochure en verantwoording voor je werkgever. 

COVID-19
Onderstaande opleidingen mogen allemaal doorgaan binnen de huidige regelgeving
(update 15-11-2021), dus zullen dan ook zeker starten! Mocht de situatie wijzigen dan zal de opleiding niet digitaal doorgaan, maar in overleg worden de data dan verschoven, zodat de opleiding in het atelier plaats kan vinden. We werken in groepen van max. 6 personen. Wij vallen onder trainingen/ opleidingen en niet onder kunstbeoefening, dus zullen niet werken met een corona check-app. 
En onthoud dat jij bij Bliss sowieso altijd welkom bent. 
Er is een goede luchtventilatie en zeer veel ruimte om ons aan de geadviseerde 1.5 meter te kunnen houden.  


Data 2023

Fase 1; 3 maanden opleiding
Donderdag 13 april (VOL)
Donderdag 20 april
Dinsdag 9 mei
Donderdag 25 mei
Vrijdag 9 juni
Dinsdag 27 juni

Fase 1; 3 maanden opleiding
Vrijdag 2 juni
Woensdag 7 juni
Donderdag 22 juni
Woensdag 28 juni
Woensdag 12 juli
Woensdag 30 augustus

Fase 1; 4 Daagse opleiding

27 t/m 29 september 2023
30 November 

Tijd: 9.00-16.00 uur, 9.00-16.00 uur, 9.00-15.00 uur, 10.00-15.00 uur

''Combineer de drie daagse opleiding met overnachting en jij beleeft hiermee direct een creatieve retraite om weer helemaal bij jezelf te komen!''

Als jij interesse hebt, maar bovenstaande data niet kunt, laat het dan weten dan bespreken we de mogelijkheden!
Heb je zelf al een groepje/ team waarin je graag een opleiding op maat samen met jouw groep ontvangt? Informeer naar de mogelijkheden. 

Wat zeggen anderen over deze opleiding?
 ''De opleiding “Creativiteit als middel” is een schot in de roos. Bianca geeft een opbouwende praktische handreiking op papier met opdrachten die direct in te passen zijn in de eigen praktijk. Bijna alle opdrachten laat ze me doorleven door ze zelf uit te voeren met beeldend materiaal van houtskool tot verf, op papier en doek. Ze straalt rust uit en geeft op de juiste momenten ruimte, waardoor ook mijn eigen ontwikkeling of actuele aandachtspunten gereflecteerd worden in mijn eigen creatieve producten. Hoewel er veel technieken worden aangeboden die nog onbekend zijn, heb ik een geruststellende uitleg gekregen ‘waarom’ bepaalde materialen juist goed zijn om in te zetten. Dit heeft voor mij voor een drempelloos gebruik gezorgd. Maar ook de sfeer is heerlijk. Een rustieke omgeving met goede zorg voor de innerlijke mens, zowel in vaste voeding als meditatie. Kortom: “Creativiteit als middel” is een professionele, praktische training, waarbij ik op vele manieren gevoed wordt om me professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.''
Rob Moonen (muziektherapeut en creatief coach)
  
''Ik heb mijn toolbox uitgebreid met verschillende creatieve werkvormen en technieken die heel goed toepasbaar zijn in mijn werk. Bianca is een hele fijne en deskundige trainer. De prachtige inspirerende locatie maakte de opleiding compleet.''
J.B. (loopbaancoach/ NLP coach en trainer)

 'Prettige sfeer, open, leuk om te ervaren hoe creativiteit als middel kan worden ingezet. Ik vond het bijzonder om te zien hoe we als mens middels creativiteit de situatie waarin we verkeren tot uitdrukking brengen, ieder op zijn eigen wijze. Ook interessant dat je jezelf kunt helen middels creativiteit. Voor mij was het doel om mijn creativiteit weer te her-ontdekken de rust weer terug te vinden in mijzelf na dik 20 jaar lang in een hectische internationale sales wereld te hebben vertoefd. Ik heb handvatten gekregen om deze creativiteit nu in te zetten ten gunste van mijzelf en in het werken met mensen in mijn praktijk.'
Harold Stevens (marcostherapeut)
  
''Bij Bianca kom je tot de kern. Ze begeleidt vanuit haar eigen ZIJN. Naast alle creatieve technieken en materialen zet ze zichzelf in om je inzicht te geven en je te laten ontdekken waar je eigen kern zit. Wat zit er in je hart en volg dat. Ze schept een sfeer van vertrouwen en veiligheid voor elkaar, van hart tot hart.
''Ineke van der Molen'' (coach/ trainer/ leerkracht)

''Ongelofelijk wat een tekening of schilderij met je kan doen en welke nieuwe zelfinzichten je erdoor krijgt. Ontzettend bedankt Bianca voor deze waardevolle mooie training''.
(Trainer en communicatiespecialist)

''Creativiteit als middel brengt Bianca professioneel met een gevoelige snaar. Hierdoor kom ze (breek zet door) tot je kern en krijg je mooie inzichten en tools zowel voor jezelf als voor je coachee. De training was een cadeautje voor mezelf, maar waar ik voor andere prachtige tools uithaal en zeker ga inzetten. Niet te vergeten ook voor de inwendige mens is het een feestje. Top verzorgd''. 
Miriam (holistisch coach)

''Als pedagogisch sociaal werker kom ik voornamelijk in aanraking met kinderen en gezinnen die vastlopen in hun communicatie. Vaak spelen ook autisme-spectrum stoornissen een rol. Hoewel ik al ervaring had met het effect van creatief bezig zijn op het onderbewuste heb ik door deze training verschillende nieuwe werkvormen aangereikt gekregen die ik nu tijdens mijn werk in kan zetten. Cliënten die moeite hebben met communicatie zijn nu veel beter in staat om duidelijk te maken waar de schoen wringt. Je maakt het zichtbaar en tastbaar en komt zo sneller tot de kern. Daarnaast biedt het ook een uitlaatklep voor gevoelens die niet altijd gemakkelijk te verwoorden zijn. Kortom een training die ik iedereen van harte wil aanraden.''
Pedagogisch sociaal werker

''Wat ik zo bijzonder vind aan deze cursus is dat je helemaal ''open gezet'' wordt, waardoor je mooie heldere inzichten kunt krijgen. Ook na zo'n dag werkt het nog na. Doordat je onbewust dingen van jezelf op papier zet zijn ze ineens werkelijkheid, mogen ze er zijn en dat kan heel helend werken.''
Margriet Vink (personal trainer en leefstijlcoach)
Brochure
Download hier de brochure voor meer informatie.

Wil je graag meer informatie? Weten of deze opleiding bij je past?
Vul hieronder je gegevens in en ik neem vrijblijvend contact met je op!


 

Meer informatie?  

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.