''Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt kunst het leven. ''Sir John Lubbock''

Thuis in balans tijdens het coronavirus

Zie jij als school de meerwaarde ervan in om juist in deze tijd voor jullie kinderen het verschil te maken? Door hun en hun ouders iets te bieden waar zij blijvend van kunnen profiteren? Om in deze Coronacrisis juist nu in balans te blijven? Om hen dus al heel vroeg mee te geven hoe je om kunt gaan met onrust en angst vanuit de wereld om hen heen? Hen mee te geven wat in deze tijd belangrijk is om zonder stress door te komen?

Omdat ik het alle kinderen, ouders en docenten in deze tijd gun om deze periode goed door te kunnen komen en gezond te blijven!
De modules zijn zo opgericht dat ze ook na deze tijd nog heel mooi bruikbaar zijn voor alle leerjaren.

Tekenen is dé manier om in het moment te kunnen zijn en je zorgen even te kunnen vergeten. Door kinderen en eventueel ouders/ docenten tot tekenen aan te zetten zal er meer vanuit vertrouwen in plaats van vanuit angst geleefd kunnen worden. Diverse tekenopdrachten/ opdrachten in de natuur en visualisatie ondersteunen dit proces. Om alle creativiteit uit elk kind te halen zijn ook het maken van een vlog en een toneelopdracht toegevoegd.

Al deze opdrachten kunnen ervoor zorgen dat kinderen en ouders in deze onrustige tijden toch in balans kunnen blijven. Kinderen die moeite hebben met slapen zullen door het uiting geven van hun emoties ook weer aangezet kunnen worden tot een beter slaappatroon. Ouders moeten veelal vanuit huis doorwerken en daarnaast thuis hun kinderen met schoolwerk begeleiden. Vandaar dat alle opdrachten ingezet kunnen worden op het moment dat dit thuis past. Instructiefilmpjes, ingesproken visualisaties en opdrachten op papier worden zo samengesteld dat kinderen dit zelfstandig thuis kunnen doen.

Deze opdrachten worden gemaakt door de kinderen, maar kunnen ouders ook voor zichzelf doen om meer balans te kunnen creëren. Een ouder die beter in balans is zal bijdragen aan een kind dat in balans kan blijven. 

Meer informatie? 
Download hier de brochure.

Investering
De investering voor de modules kan via gesubsidieerde cultuurgelden verlopen. Heb je daar vragen over? Neem dan even contact op.

Aanschaf modules
Wil jij de modules voor jouw school aanschaffen? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.